Fakta om Uganda

Uganda ligger på ækvator i Østafrika. Der er mørkt, fra når solen går ned ved 19-tiden om aftenen, til den står op ved 7-tiden om morgenen - hele året.

Der bor ca. 31 mio. mennesker i Uganda. 80 % af dem bor på landet i små landsbysamfund eller familieklynger, hvor langt de fleste arbejder i små familielandbrug.

Når eneste indtægtskilde kommer fra det, familien kan fiske i vandet eller dyrke i jorden, er det meget normalt, at ca. 50 % af deres årsindtægt bruges på at købe petroleum til oplysning af hjemmet.

Du, Energinord og JEEP kan i fællesskab hjælpe familierne med at få en bæredygtig lyskilde, som mindsker forureningen og brandfaren i hjemmet og samtidig sikre familierne en bedre husholdningsøkonomi.

Winston Churchill kaldte Uganda for "Afrikas perle", men borgerkrige og diktaturer op gennem 1960'erne og 70'erne, har ødelagt landets økonomi, så Uganda i dag er et af Afrikas fattigste lande. 31 % lever for mindre end Verdensbankens fattigdomsgrænse på 1$ om dagen. Hver 8 barn dør, inden det er fyldt 5 år.

 

Uddeling af lamper

Vis lampeuddelingen på et større kort

På kortet ovenfor er det muligt at klikke på tegnestiften for at læse mere. Du har også mulighed for trække eller se kortet i fuld størrelse.