Fakta om Little Sun

Det er virksomheden Little Sun, der leverer de solcellelamper, Energinord i dag bruger i Lys i Afrika-projektet.

Solcellelampen og virksomheden Little Sun er udviklet og etableret af to danskere, nemlig Frederik Ottesen og Olafur Eliasson. Virksomheden så dagens lys i februar 2012 og har hovedkontor i Berlin.

Filosofien bag Little Sun er, at hjælpen til Afrika skal gives efter princippet 'Trade not aid'. Det er vi i Eniig Energi meget enige i, fordi familierne derved får en mulighed for at løfte sig selv til en bedre hverdag.

De lamper, der sælges i Danmark og øvrige vestlige lande, sælges til en lille overpris, fordi vi har råd til at betale for dem. Denne merpris gør det muligt for Little Sun at sælge solcellelampen til en meget lav pris i f.eks. Uganda.

Køber du en solcellelampe, kan man sige, at du betaler for to lamper. Udover at du selv får en lampe, er du med til at sikre, at en familie i Uganda kan købe en tilsvarende til en pris, de har råd til at betale. Flere end nogensinde før får således mulighed for at købe en lampe på det frie marked, og samtidig er etableringen af salgsnetværk i Uganda med til at sikre arbejdspladser i landet.

Du kan læse mere om solcellelampen her.

 

Uddeling af lamper

Vis lampeuddelingen på et større kort

På kortet ovenfor er det muligt at klikke på tegnestiften for at læse mere. Du har også mulighed for trække eller se kortet i fuld størrelse.