Et projekt i fællesskab

Siden 2009 har Eniig Energi arbejdet sammen med græsrodsbevægelsen JEEP (Joint Energy and Environment Projects). Bevægelsen blev grundlagt i 1983. Helt fra start har JEEP kæmpet for at oplyse Ugandas befolkning om energi og ansvarlig brug af naturens ressourcer. Solcellelamperne er derfor også i deres øjne det rigtige våben mod mørket.

Samarbejdet har båret frugt på mange måder. Pr. december 2019 har vi sendt ca. 52.000 solcellelamper til Uganda - og flere er på vej. I 2013 udvidede vi samarbejdet, så vi nu også på baggrund af salget af Little Sun-solcellelamper i Danmark installerer solcelleanlæg på skoler og sundhedscentre i landet. Alt sammen aktiviteter, der har stor positiv indflydelse på miljøet, sundheden og levevilkårene for familier på landet i Uganda.

Desværre lever mange millioner familier stadig med meget lidt eller ingen lys i hverdagen. Det kan vi i fællesskab lave om på.

Lys i Afrika-strøm er et unikt produkt, leveret fra danske vindmøller, der er under 2 år gamle. Så det er ikke kun i Uganda, at du påvirker miljøet positivt, når du køber dette produkt.

Bruger du strøm som gennemsnittet, kan du hjælpe to familier til en solcellelampe om året. Derved gør du en forskel for både mennesker og miljø - en forskel, der er så stor, at den nogle gange kan være svær at forstå. Få mere baggrundsviden om den forskel, du kan være med til at gøre, her.

 

Uddeling af lamper

Vis lampeuddelingen på et større kort

På kortet ovenfor er det muligt at klikke på tegnestiften for at læse mere. Du har også mulighed for trække eller se kortet i fuld størrelse.