Helles Dagbog

Kampala

Søndag den 12. februar 2012
I dag har været en stille dag. Det har været helt rart oven på nogle hektiske dage. Vi har brugt dagen i Kampala, hvor vi har fået set nogle af seværdighederne i byen og været på marked, for at købe de gaver, vi skal have med hjem til familien i Danmark. Jeg glæder mig meget til at give Jens og Niels de gaver, jeg har købt til dem. Jeg havde fået bestilling med hjemmefra på en t-shirt, der stod Uganda på og en øgle i træ. Øglen kunne jeg ikke finde, så det er blevet til en krokodille i stedet. Jeg tror det går - det er da i hvert fald noget der minder om en meget stor øgle-agtig ting. Nu hvor vi er tæt på rejsens ende, kan jeg godt mærke, at jeg glæder mig rigtig meget til at se dem igen.

Vi havde Tom fra JEEP med som chauffør i Kampala. Det var rigtig interessant, fordi han kunne fortælle en masse. På turen besøgte vi bl.a. Bahai templet, The Museum of Uganda, den protestantiske katedral og Garden City.

Garden City.jpg
Garden City er et meget moderne indkøbscenter, og en meget stor modsætning til, hvordan vi ellers har set uganderne lever og bor. Det var meget tydeligt på folks påklædning i centeret, at der stort set kun var tale om enten udlændinge eller rige ugandere. Det er første gang, at jeg har set så mange Muzungoer på et sted hernede - jeg tror, jeg så hele 5 hvide mennesker udover os selv ;-)

Stillads.jpg
Stilladsarbejde ved Garden City. Gad vide om den model lever op til sikkerheds-kravene i Danmark…?

I dag har vi også sagt farvel til tranerne (Ugandas nationalfugl) som hver aften, lige inden det bliver mørkt, kommer flyvende forbi JEEP's gæstehus - hjem til deres soveplads. Det har været et flot syn hver aften. Vi har lavet sjov med, at de om morgenen flyver på arbejde, for så at vende hjem igen sidst på dagen.

Vi flyver hjem til Danmark i morgen, så dagen har også stået på pakning af kufferter. På trods af at jeg synes, jeg har fået købt mange ting, som jeg skal have med hjem, kan jeg stadig have det hele i en kuffert. Det siger lidt om, hvor meget jeg havde med herned. Men når jeg tænker på, hvor meget glæde, fodbolde, bøger, blokke, hæfter, blyanter med mere har gjort, gør det ikke noget, at jeg kan lade en tom kuffert blive tilbage.

 

Uddeling af lamper

Vis lampeuddelingen på et større kort

På kortet ovenfor er det muligt at klikke på tegnestiften for at læse mere. Du har også mulighed for trække eller se kortet i fuld størrelse.